Saturday, 20 August 2011

quilling virágos tabló

Előkerült egy rééégi munkám, abból az időből, amikor kezdtem felfedezni a quilling technikát :) (na jó, nem is olyan régen, csak olyan négy hónapja :) ) Annyira el voltam ragadtatva attól, hogy miket lehet papírból elővarázsolni, és feldobott a tavasz közeledte hangulat, hogy mindenféle formájú és színű virágot ki akartam próbálni. A keretet polisztirénből készítettem, azt betekertem keskeny papírcsíkokkal, majd ráragasztottam egy vastagabb papírra - az lett a háttér, a virágokat akkoriban még 5mm-es papírcsíkokból készítettem.
A kis virágoskertet édesanyámnak ajándékoztam :)

napraforgós üdvözlet

Ezt a szülinapi üdvözletet is a fantáziámra bízták... reggel felkeltem és napraforgóvirágra volt kedvem :) Egy egyszerű virágcsokrot valamivel fel kellett dobni, így döntöttem egy különlegesebb váza mellett.

Friday, 19 August 2011

macis üdvözlet

Két édes maci két aranyos embernek, akik nagyon szerethetik egymást :)
A macik párna-szívecskét fognak, ez az egyedüli darab az üdvözleten, ami nem papírból készült.
Friday, 5 August 2011

heart shaped photo frame / szív alakú képkeret papírból

I have made photo frames from cardboard before, but this shape was a challenge. Someone was looking for a frame for their heart shaped photo, and I promised to improvise something. I didn't know how it would turn out, but I thought it was possible. I drew a heart template, cut it out from a thick cardboard to serve as the back and a similar one with a smaller heart shape cut out in the middle for the front. I covered the cardboard with red paper, glued some quilled white flowers on one side of the frame as decoration and placed the photo in the middle... and the handmade heart shaped photo frame is ready :)

*****************************************************************************************************************

Készítettem már kartonból képkeretet, de ennek a formája kihívás volt :)
Valaki hozott egy szív alakú fényképet, és arra keresett keretet. Mivel az üzletben nem volt ilyenem, felajánlottam, hogy elkészítem kézileg. Nem tudtam milyen lesz, de elképzelhetőnek tartottam :)
Megrajzoltam egy szív sablont, hogy alakja hasonlítson a fotó alakjához, egyszerű kartondobozból kivágtam a lyukas szívet, bevontam színespapírral, ragasztottam a hátára egy telített szívet, hogy legyen mire ragasztani a fotót, és ugyancsak a hátára illesztettem egy piros papírral bevont kartondarabot támasznak. Ezután feldíszítettem a keretet fehér - quilling technikával készült - virágokkal, et voilá... :)quilling üdvözlet

Ennél az üdvözletnél adva volt a szöveg, a színek (sárga, barna, narancs, zöld), a madár és a rózsa motívum, a többi az én dolgom volt :)
Sok munka volt, de megérte... Tündének (a megrendelőnek) nagyon tetszett :)
macis üdvözlet

Egyik kedvencem ez az üdvözlet. Nagyon szeretem a macikat, úgyhogy elkészítésébe mindent beleadtam :)


Először megrajzoltam az elképzelésem valósághű méretben, azután fogtam neki a papírcsíkokat tekerni a tervrajz alapján.
A maci alatti rózsaszín sávra kerül majd az üdvözlő szöveg sötétbarnával, a láthatóság kedvéért.


tortás üdvözlet

Papírtorta az üdvözleten, gazdagítva néhány gyöngyszemmel (ez lenne a hab a tortán? :) ) és quilling minirózsákkal. A krémszínű rózsákat csillogó filccel színeztem kissé