Tuesday, 19 June 2012

szalvéta virágok vázában / paper napkin flowers in handmade vase

Ismét egy papírcsokorral rukkoltam elő, a szalvétából készült szegfűim annyira tetszettek, hogy gondoltam kipróbálok valami másfélét is. Most nem egy konkrét virágot igyekeztem összehozni, de a végeredmény eléggé hasonlít a bazsarózsához... vagy pünkösdi rózsához, ahogy tetszik. A virág elkészítési módját innen lestem el, de számos más, hasonló videó is készült ezzel kapcsolatban.
A papír virágot könnyen hajlítható drótra erősítettem, amit később bevontam zöld, virágkötészetben használt szalaggal, hogy legyen minél élethűbb a szára is.
A váza is saját készítésű: levágtam egy üres sörösdoboznak a tetejét és szilikonpisztollyal ragasztottam rá a reklámújságokból tekert papírpálcikákat. Színes és olcsó megoldás lakásdíszítéshez vagy jópofa ajándéknak, aki értékeli az ilyesmit.

****************************************************************************************************************************
I liked making the paper napkin carnations so much that I decided to try some other flowers, too, bigger and fluffier. As it came out I observed that it resembles a peony, so I made a bouquet of nine peonies. I watched some videos about how to make these napkin flowers, here's one of them. I attached the flowers to a longer piece of flexible wire as stems and I covered the wires with green florist tape to give it a little more natural look.
The vase is also handmade: I took an empty beer can, cut off the top, rolled some paper sticks from colourful magazine pages and glued them to the can with a hot glue gun. Recycling is a fun and inexpensive way to decorate the home or to make original gifts.

paper napkin flowers in recycled vasefluffy bouquet
handmade vase from empty beer can and rolled newsprint (magazine)